El Club Bàsquet Tavernes va nàixer en abril de 1977, tenint la primera reunió i com a data oficial de formació de club Esportiu el 17 d'abril de 1978.

 

 En aquesta reunió apareixia per primera vegada el nom Tavernes C.B. i es van acordar els nostres colors, els que lluirien els equips originals: com a primera equipació samarreta i pantaló negre, amb ratlles grogues als costats i com a segona equipació el groc amb ratlles negres. També elegiren els primigenis càrrecs directius del club que estigueren ocupats durant tota la temporada de 1978 pel formador i president en Salvador Grau i Meló, comptant a més amb la valuosa cooperació d'en Lluís Mifsud i en Ruperto Gómez.

 

 La llavor d'aquest club fou un grup de gent aficionada a l'esport de la cistella amb ganes de promoure i disfrutar del bàsquet a la Valldigna. Ben cert és que en un principi estaven faltats d'experiència, però ho varen suplir amb la seua gran il·lusió, una il·lusió especial que procurem seguir cuidant i mantenint.

 

 L'equip sènior es va compondre en un principi d'uns pocs veterans i d'una gran majoria que no hi havia jugat mai, per altra banda, l'equip júnior es va formar en la seua totalitat amb jugadors que mai havien jugat al bàsquet. D'aquesta manera, sense més preambul i amb moltes ganes, arrancaren i feren front a la primera lliga de la nostra història, a més d'anar recollint més experiència participant en tots els tornejos triangulars que s'organitzaven en pobles veïns.

 

 El caràcter, el compromís de tots els membres iniciadors i sobretot el fet de saber engrandir les seues il·lusions fins a l'últim partit, foren les claus per dependre des de zero tota la tècnica i la tàctica necessaria per a fer front a les següents temporades. Així, a poc a poc, campanya rere campanya, assaig i error, el C.B. Tavernes va créixer en poc de temps i va passar a consolidar-se com un dels clubs més destacats del panorama valencià gràcies a l'esforç, entrega i constància de tots aquells creadors i antics membres que actualment segueixen tan presents a la nostra família negragroga.

 

 40 anys després, seguim ací vigents, tenim la sort de comptar amb una meravellosa pedrera, equips de diverses categories i nivells, tres equips sèniors amb anys més bons o anys més roïns, però mantenint l'essència d'aquells primers equips, seguint engrandint les nostres il·lusions. 40 anys orgullosos dels nostres origens i de la nostra història, orgullosos dels nostres veterans, recordant d'on venim, sabent qui som i sempre mirant endavant!

 

Ximo Peris i Zanon

Membre històric del C.B.Tavernes

(text original editat pel 40 aniversari)

WhatsApp Image 2018-08-19 at 16.38.19.jpegWhatsApp Image 2018-08-19 at 18.01.52.jpeg