📋 C.B. ESCOLAPIAS 7️⃣8️⃣ – 8️⃣1️⃣ SÈNIOR MASCULÍ AUTONÒMIC | FINAL LLIGA VALENCIANA 📋

Comencem l’encontre amb un primer quart on eixim a pista molt seriosos, sabent la importància d’aquest encontre i el rival que tenim davant. Alternança al marcador per als dos equips on cadascú fa el seu joc i en cap moment s’agafa distància al marcador.

A l’inici del segon quart, els vallers peguem un apretĂł a l’encontre, aprofitant bones defenses amb una intensitat superior però, en canvi, als Ăşltims 5 minuts entrem en un lapsus ofensiu on comencen les pèrdues i juguem els pitjors moments de l’encontre. En aquest moment el rival s’aprofita de la situaciĂł molt bĂŠ, fent-nos molt de mal des del tir exterior, arribant al descans amb un +6 a favor d’Escolapias.

A la represa del descans tornem a eixir molt connectats al partit, fent un parcial de 12-2, amb una intensitat i ritme molt elèctric i provocant un temps mort rival al veure’s sobrepassats.

A partir d’acĂ­ els dos equips juguem un bon bĂ squet, on cada balĂł era or. AixĂ­ mateix, no es dona res per perdut i les distĂ ncies al marcador sĂłn molt menudes. Entrem a l’últim quart igualats.

A l’Ăşltim perĂ­ode, mĂŠs del mateix. Aconseguim parar els seus tiradors, però els d’Escolapias, amb molta qualitat, continuen produint canastes, això sĂ­, havent d’esforçar-se molt, ja que la defensa dels vallers era molt intensa.

Arribem als Ăşltims minuts igualats, amb un intercanvi de cistelles on finalment tenim l’Ăşltim balĂł amb el marcador empatat per a guanyar el partit, però no aconseguim anotar i anem a la pròrroga.

A la pròrroga seguim pressionant, ens creguem que el partit pot ser nostre i en cap moment ens rendim. Finalment, el partit acaba decantant-se per a nosaltres, ja que en una Ăşltima jugada anotem un 2+1 i ens col¡loquem davant al marcador. Els locals tenen l’Ăşltima jugada que defensem molt bĂŠ i no anoten el tir.

En definitiva, un gran partit oferit pels dos equips que de segur l’aficiĂł va disfrutar tant com nosaltres, però sobretot, i em torne a reiterar, una victòria perquè este equip comence a creure en ell mateix. Podem competir-li a qualsevol equip, fent les coses bĂŠ i treballant tots com anem fent. Tots els jugadors aporten des de la banqueta i això ens converteix en un equip amb molta rotaciĂł.

Ara toca anar a per la primera jornada de la LLiga Regular i a seguir la bona energia de l’equip. Continuem! 🏀

📋 SÈNIOR MASCULÍ AUTONÒMIC 5️⃣9️⃣ – 5️⃣8️⃣ C.B. SUECA 📋

Victòria important l’aconseguida en la primera jornada de la Lliga Regular en un partit travat i amb poc de joc.

Un primer quart impecable dels vallers, aconseguint un parcial de 20-5 al marcador i amb una intensitat alta, arriba a col¡lapsar al rival defensivament, provocant que tan sols anoten des del tir lliure.

Al segon quart tot el contrari, ja que es dĂłna un canvi de criteri arbitral incomprensible i de sobte ja no ens deixen ni jugar, amb penalitzacions i decisions sense sentit ens fan entrar en bonus en tan sols 3 minuts.

L’equip es desconcentra i ens eixim del partit, deixant de defendre i de moure la pilota en atac, i això els rivals ho aprofiten molt bĂŠ, aconseguint un parcial de 22-4 i col¡locant-se per davant al marcador.

A la represa del descans intentem tornar a concentrar-nos al partit. L’actitud de l’equip ĂŠs bona, però el fĂ­sic ja no ens acompanya tant degut al gran esforç del dia anterior.

Així i tot, no li perdem la cara al partit en cap moment, mantenint-se els visitants sempre davant al marcador, però en distàncies menudes.

Arribem als Ăşltims minuts igualats on, una vegada mĂŠs, l’equip, sense estar gens encertats, gestiona molt bĂŠ els Ăşltims minuts, buscant atacs fluids i defensant amb tot, arribant a l’Ăşltima jugada baix, on provoquem una falta i amb els tirs lliures ens col¡loquem dalt per a defendre els Ăşltims dos segons de partit i endur-nos una victòria sofrida.

En definitiva, partit dolent en lĂ­nies generals. FĂ­sicament hem de pegar un pas endavant, però la victòria es queda a casa, i quan desprĂŠs de jugar un partit on cap jugador ha estat gens encertat i acabes guanyant, demostra que a falta d’encert, som capaços de competir igual amb casta, i aquestes victòries valen el doble! 🏀

📋 U.B.F. TORRENT 6️⃣3️⃣ – 5️⃣0️⃣ SÈNIOR FEMENÍ AUTONÒMIC | FINAL LLIGA VALENCIANA 📋

Lamentablement no vam portar la tercera copa a casa, junt amb el Sènior Masculí i les xiques del Júnior Femení.

En un partit amb dues versions clarament diferenciades, l’equip no va ser capaç de continuar amb la meravellosa imatge mostrada durant la primera part on, partint d’un ritme alt, duent el partit a tota la pista, i molta mobilitat de baló, aconseguim diferències destacades com el 5-16 del primer quart, i el 16-35 al descans.

Durant aquesta primera part, el joc col·lectiu destaca sobre les individualitats tant en atac com en defensa, on l’equip és capaç d’accelerar a tota la pista i parar per jugar en estàtic, respectant els espais i trobant situacions d’avantatge, tant atacant de fora cap a dins com guanyant les esquenes prop de l’anella.

Gratificant primera part que ens deu servir com a referent i on s’aconsegueix sumar a les jugadores de la banqueta a la dinĂ mica.

La segona part és impactant, ja que per desgràcia l’equip no aconsegueix en cap moment trobar el ritme de la primera part i no ens semblem en res a l’equip de la primera part.

Poca capacitat de sofriment en el 1×1 en defensa, sense ajudes i poca capacitat de rotar per arribar als tirs oberts. Evidentement ens afecta davant, en atac, on deixem de moure la bola i ser dinĂ miques sense balĂł. A mĂŠs a mĂŠs, la falta d’encert prop i lluny de l’anella acaba per canviar la tendència del partit. Aconseguim un parcial de 23-10 al tercer quart per sumar-lo a un marcador 39-45 molt ajustat.

Intentem recuperar sensacions a l’inici de l’últim quart, però contínuem sense trobar eixe ritme de la primera part, abusant del tir exterior. Sagnant la falta d’encert en el triple, cap anotat durant la segona part, i un 5 de 18 en tirs lliures que tampoc ens ajuda a anar agafant confiança.

Torrent continúa amb gran encert exterior i aprofitant molt bé les ocasions prop de l’anella. Intentem amb un canvi defensiu parar la sangria i córrer i aconseguim el primer objectiu a pesar d’algun triple, però no el segon. I és que amb 5 punts al quart definitiu és impossible guanyar.

Equip amb poca capacitat de defendre prop de la nostra anella, on ens falta duresa física i exigència mental per anticipar determinades accions. D’altra banda, la poca mobilitat sense baló ens fa abusar del bloqueig directe i del triple, sense apenes encert.

Així i tot, contents per la capacitat de l’equip de jugar al ritme i amb la intensitat de la primera part, però amb preocupació davant la falta de continuïtat en la segona i la desconnexió de l’equip en molts moments.

Si volem competir en categoria Autonòmica necessitarem tindre més capacitat de sofriment i major exigència davant situacions adverses. Si no som capaces, serem un equip de quarts i no podrem competir els partits fins al final. Recordem que som les noves a la lliga i ens hem d’adaptar a l’exigència.

Felicitar al Torrent per la victòria i la seua capacitat de creure i no donar el partit per perdut.

Contents amb la competició realitzada per l’equip, sobretot pel treball entre setmana. Felicitar a totes les jugadores per l’esforç i esperem continuar creixent.

Continuarem treballant! 🏀

📋 SÈNIOR FEMENÍ AUTONÒMIC 7️⃣8️⃣ – 3️⃣8️⃣ C.B. OLIVA 📋

Últim partit de Lliga Valenciana, on no hi havia res en joc.

A pesar d’això, l’equip ix molt enxufat, amb una pressió i defensa a tota la pista que ens permet córrer i anotar cistelles senzilles. Amb eixa intensitat i ritme de joc dificultem molt a les xiques d’Oliva, fins i tot per a arribar al nostre camp. Aconseguim un marcador de 29-6 al final del primer període.

Al segon quart l’Oliva canvia la seua defensa i comença a traure millor el baló davant la nostra press. A més a més, deixem de ser tan efectives tant davant, on ens precipitem per atacar, com darrere, on no estem dures en les situacions reduïdes i prop de l’anella. Ens n’anem al descans amb un 43-22 a l’electrònic.

Al tercer quart l’equip torna a fer un gran esforç defensiu, deixant en 3 punts en 5 min a l’Oliva, però continua sense encert a pesar de moure molt bé el baló. Això sí, acabem el quart atacant molt l’esquena de les seues interiors i tornem a anotar amb major facilitat. Continuem amb un 61-31 al marcador.

Durant l’últim quart es manté la mateixa dinàmica a l’equip, confiant en la mobilitat de baló per atacar la zona i també en la bona activitat defensiva.

A la fi, 78-38 per finalitzar la fase de grups, on l’equip ha mostrat progressió i ambició. Esperem continuar confirmant aquesta dinàmica el proper dijous en la Final de la Lliga Valenciana.

Les xiques han fet una gran competició. ENHORABONA! 🏀

📋 JÚNIOR FEMENÍ 8️⃣0️⃣ – 5️⃣3️⃣ C.B. BURJASSOT | FINAL LLIGA VALENCIANA 📋

Victòria en la final de la Lliga Valenciana, en un partit mÊs dur del que reflecteix el marcador.

L’encontre ha començat amb les valleres agarrotades en atac, sense encert en el tir i amb poques idees. A mĂŠs a mĂŠs, les xiquetes del Burjassot, amb un poc mĂŠs de soltura, eixien bĂŠ al contraatac i aconseguien cistelles fĂ cils. Açò feia que s’arribara perdent a meitat de quart per 4-12. No obstant això, la reacciĂł defensiva de les nostres els ha permĂŠs donar la volta al marcador i acabar guanyant el perĂ­ode per 16-18.

Al segon quart la defensa ha continuat augmentant el seu nivell, i fruit d’això la distĂ ncia anava augmentant a poc a poc. Tot i això, les jugadores del Burjassot no perdien la cara al partit i lluitaven tots el balons, cosa que feia que al descans l’electrònic reflectira un 25-41 favorable a les nostres.

En tornar del descans els desajustos defensius feien que la diferència baixara dels 10 punts (37-46 al minut 25), però una millora en les rotacions defensives ens permetia tancar millor el camí a cistella i eixir alguna vegada al contraatac per a tornar a distanciar-nos (37-55 al minut 30).

Ja en l’Ăşltim quart el ritme defensiu no ha baixat i les recuperacions i els rebots ofensius ens permetien continuar ampliant la distĂ ncia per a arribar al 53-80 final.

A la fi, victòria en la final de la Lliga Valenciana per a trencar la maledicció de les dues finals anteriors jugades 🏀.