🔸L’ex de la nostra pedrera, Guillem Ferrando, aplega cedit des del Valencia Basket i ja ha debutat el seu primer partit amb Movistar Estudiantes contra el Club Ourense Baloncesto.

🔸L’Estu el va inscriure el passat divendres 5 de gener després de posar-se a principis de setmana baix les ordres de Pedro Rivero. “M’he trobat molt bons companys. M’han acollit de manera genial, i també els entrenadors. M’han fet el treball fàcil i m’està costant molt poc acoblar-me a l’equip”, assegura a AS Ferrando, que ja coneix la seua comesa a la pista: “Rivero m’ha donat molta tranquil·litat. M’ha demanat que jugue com sé, que organitze l’equip. Que siga valent. I que en defensa estiga seriós, pressionant”.

🔸Ferrando no desconeix la Leb Oro. La temporada passada va jugar 22 partits entre el Melilla i l’Albacete. Les seues mitges, bones: 12,1 punts (32,1% des del triple), 2,9 rebots i 4,2 assistències per a 11,5 de valoració en 26,5 minuts sobre la pista. “Em van donar molta confiança al meu joc. Són dos llocs on he pogut demostrar com és el meu joc. Em van donar llibertat i vaig aprendre molt”, continua el valencià.

🔸Aquesta serà la seua tercera cessió en quasi dos anys. Moltes vegades per a un jugador de tan sols 21 anys… tot i que ell no ho veu mal: allò important és tocar la pilota a la pista. “En aquests moments de la meua carrera necessite jugar i vindre ací és una oportunitat molt bona. L’Estudiantes està dalt, amb aspiracions a ascendir. És un equip seriós, molt ben treballat, que té les coses clares”, comenta el de Benifairó de la Valldigna. “No és fàcil (ser cedit tant), però solc acoblar-me molt bé als llocs. No he notat cap dificultat”.

🔸De família apassionada pel bàsquet, Ferrando ja va començar a veure els partits del seu Valencia Basket des de menut. Allí, al club taronja, va debutar en l’elit, tant en la Lliga Endesa (39 partits en tres temporades i mitja) com a l’Eurolliga: 15 encontres a l’esquena. “Entrenar i estar amb grans jugadors al Valencia em va servir per ajudar a les aspiracions que hi ha ací”, assegura Ferrando, que té clar què vol ser de major: “Un base dels d’abans”. “Que li agrada organitzar, que estiga tot el món involucrat al joc. Preferisc assistir que anotar, però també haver d’amenaçar exteriorment i en atac”.

🔸En ambdues competicions ha disputat una mitja de 9 minuts i ha compartit vestuari amb jugadors del nivell més alt, referents al lloc d’u, el seu, com Sam Van Rossom o Martin Hermannsson: “Són grans persones. Als entrenaments, estaven pendents de mi, d’ajudar-me en tot el que m’equivocava. M’han ajudat molt”. Dos bons espills en qui fixar-se per a un jugador que compleix una nova etapa a la seua carrera.

🖌️ Font | AS 🖌️